Δευτέρα, Ιανουαρίου 29, 2007

QuickTime, Go Full Screen!

Ένας φίλος που ετοιμάζεται να περάσει σε Mac, μου ζήτησε να του κάνω τη ζωή πιο εύκολη στον QuickTime player, κάνοντάς τον να τρέχει σε Full Screen με το alt+enter. Έτσι λοιπόν έφτιαξα αυτό το AppleScript,
tell application "System Events" to set Var to (name of processes) contains "QuickTime Player"
if ( Var ) then
tell application "QuickTime Player"
set var2 to exists front movie
if ( var2 ) then
set varr to display state of front movie
if ( varr) then
present front movie scale screen
else
stop front movie
play front movie
end if
end if
end tell
end if
παρόμοιο μ'αυτό που κυκλοφορεί, όπου του έκανα trigger το option+enter μέσω του (καταπληκτικού) QuickSilver όπως μπορεί (ελάχιστα) να διακριθεί στο screenshot που συνοδεύει το ποστ... Απλά σώζουμε το scriptάκι κι έχουμε φροντίσει ο QuickSilver να έχει το AppleScript plugin ενεργοποιημένο. Από εκεί κι ύστερα δημιουργούμε πολύ εύκολα ένα trigger. Έτσι όταν πληκτρολογήτε το alt+enter θα "μπαίνετε" σε full screen, κι όταν το ξαναπατήσετε, θα βρισκόσαστε στο "κανονικό" παράθυρο. Να σημειωθεί ότι όλες αυτές οι εντολές, και ακόμα περισσότερες, βρίσκονται στο AppleScript Dictionary του QuickTime, οπότε επειδή δεν περιέχονται στο "βασικό" πακέτο του QuickTime, δεν σημαίνει ότι είναι "παράνομο" ή δεν πρέπει να επωφεληθούμε της ευκαιρίας! :)

span.fullpost {display:inline;}

3 σχόλια:

AL Tsantiri Blogger είπε...

Ευχαριστώ πολύ για το script. Ελπίζω να το δοκιμάσω σύντομα...

AL Tsantiri Blogger είπε...

Τώρα που το ξαναβλέπω: εχει ειδικό warper το template για κώδικα? Θα μπορούσες να φτιάξεις τα tabs? Εχεις κλείσει το Tell πριν κλέισεις το τελευταίο IF?

WorldCitizeN είπε...

Δεν είδα κάτι για κώδικα, εγώ σαν σχόλιο το έκανα ποστ και δεν μπόρεσα να το βάλω σε τάξη (εσυ πιο μέσα βρε! τίποτα). Το πρώτο tell δεν χρειάζεται κλείσιμο, γιατί είναι tell ταδε to.. :-)